Nellos vila

Ja precis som rubriken lyder så har Nello fått en mini-vila nu då vi tog bort två inkar (Usch!) under magen i måndags. Eftersom han har fått äta hippotrim sedan dess så har han bara fått ta det lugnt och gå i hagen. I morgon ska han joggas och sedan ska han vara helt igång igen i helgen.

Jag tror att det kan vara bra för speciellt unghästar att ha lite små vilor ibland. För det mesta behöver man ju inte planera in dessa eftersom det ofta "löser sig" av sig självt. En tappad sko, ett litet sår eller tandläkarbesök kan vara anledningar att låta hästen ta det lugnt under ett par dagar. 

Nello vilade eller tog det lugnt i princip hela hösten efter att ha fått ett sömtryck i september, han ska därför få gå en del nu i vår och även starta en del tävlingar. Just därför passade den här vilan perfekt in i planeringen. Tror att han kommer att tycka att det blir roligt att komma igång igen, han hatar nämligen att vila och blir helt hopplöst stökig och pillig om han gör det under en längre tid.


Nello med sin höpåse när matte inte var tillräckligt uppmärksam.

Jackpot!

Kolla vad jag hittade i köket när jag kom hem precis. Inte ett nytt nummer av ridsport utan TVÅ. Riktigt bra för då kan mamma och jag ta ett ex var.



Min utrustning del II - täcken

Jag har också ett ganska stort förråd av täcken som jag samlat på mig under åren, tänker dock bara presentera de som används som ute/innetäcken under vintern i detta inlägg.

Ute:
Eftersom hästarna här i Skåne kan vara med om en vinter där det ena dagen är -15 grader kallt och nästa regn och +2 tycker jag att det är väldigt viktigt att ha täcken ute som både andas och har bra motståndskraft mot väta eftersom vädret kan skilja så mycket från dag till dag. Här måste jag därför rekommendera Rhino-täckena från Horseware. Billigare än Rambo, men fortfarande med mycket bra funktion. Vi har modellen Wug med halvhals i två olika tjocklekar, 370 g när det är som kallast och 220 g när temperaturen kryper upp mot 5 grader. Smidiga att knäppa, bra passform = inget skav och utmärkt funktionalitet är några plus.



Inne:
Även inne använder vi täcken från Horseware, men här de billigare Amigo Insulator-täckena som har fungerat super. När det är kallt använder vi 300 g fyllning och vid varmare väder 150 g. Nello har även ett riktigt tjock innetäcke från Rambo på 400 g då han står längst ner i stallet närmast logen där det blir som kallast.


Torsdag 31 mars

God förmiddag!
Ber om ursäkt för att uppdateringen uteblev igår. Jag lyckades helt sonika somna på soffan och sedan lagade jag och min bästa vän köttbullar (mums!) på det blev det film med ett gäng till så jag hann helt enkelt inte.

Jag kan inte förstå att det är April i morgon, det känns skumt att det inte varit fler fina dagar med sol och varmt väder, men till helgen skulle det kunna krypa upp en bra bit över 15 grader. Härligt om man äntligen skulle kunna släppa ut utan täcken.

Idag ska jag städa mitt rum, skoj. Sedan ska jag bara vänta på att DHL ska komma och efter det ska jag åka hem igen. Lagom lång vecka om ni frågar mig ;)


Härligare kan ingen ha det, Laban som kattunge.

Nya fötter

Igår fick Nello nya skor. Han har under en tid gått med Natural Balance, men eftersom hans hovar växer lite sakta så slits de lite mycket i tån så nu var det dags för vanliga skor igen. 

Hela poängen med överrullningsskor typ NB och Classic Roller är att tån ska kunna slitas ner så att överrullningen förenklas. Skon ser annorlunda ut i jämförelse med en "vanlig" sko då tån är rak och alltså inte följer hoven på samma sätt som en vanlig sko. På Lilleman som alltid blir otroligt lång i tån har de här skorna verkligen varit bra då han håller sig fin längre. Från att ha sett ut som att han inte blivit skodd på 8 veckor efter bara 4 ser han nu fin ut hela perioden.




Onsdag 30 mars

Omg! Vilken morgon. Jag har ALDRIG försovit mig. Nu har jag. Lyckades dock komma i tid ändå ;)
Jag lyckades med den gamla klassikern att missa att ställa om väckarklockan från vinter- till sommartid och vaknade således en timme för sent. Satte på TV:n och undrade varför det stod 08.43 istället för 07.43... En snabb blick på telefonen och stressen var ett faktum. På med kläder och ner med två mackor i väskan och iväg. 2 minuter sen måste var helt ok ändå.

Hemma från skolan nu, lite paus och fika och efter det ska jag städa hela rummet. I morgon ska DHL komma hit med en hink Steel Joint som jag beställt och sedan åker jag hem igen för att fira helg.



Lilleman och jag under ett pass på ridbanan förra sommaren.

Min utrustning del I - träns

Jag är en riktigt sucker för träns, älskar att ha att byta med och gärna lite extra fina på tävling. Tänkte här presentera mina tävlings- och vardagsträns som jag samlat på mig och som jag använder.

Hoppning:

I hoppningen har jag faktiskt bara träns från Dyon.

Vardag:
Ett brunt från Working Collection med vita dekorsömmar och snabbhake på käkremmen. Detta köpte jag till min gamla storhäst som tyvärr bara hann använda det ett fåtal gånger, det passar dock Nello utmärkt så han har övertagit det. Just snabbknäppet på käkremmen är supersmidigt om man har en unghäst som måste longeras innan man sitter upp då det är enkelt att snurra upp tyglarna.

Tävling:
Till tävling har jag ett Dyon med pullargrimma med vita sömmar. Till detta träns köpte jag också det anatomiska pannbandet och nosgrimman som numera sitter på tränset. Har dock bara använt pullar-varianten på min gamla storhäst. Det andra får vänta tills Nello och jag ska göra karriär på hoppbanorna ;)



Dressyr:

Vardag:
Till vardags har Nello ett svart Stübben med vitt foder. Anledningen till att det är svart är att vår gamla dressyrsadel var just svart. För att piffa upp det lite har jag satt på ett swarovski-pannband med vita stenar och svarta plattor.



Tävling:
Till tävling har jag investerat stort i ett Döbertträns, brunt, rundsytt med vit paddning. Ett riktigt drömträns som så fort jag får råd ska kompletteras med ett brunt swarovski-pannband så att han får blinga även på tävling. Om det är någon som funderar på ett träns från Döbert måste jag tipsa om att köpa det hos Ryttare & Häst i Flyinge där det är nästan 1 000 kr billigare än på de allra flesta ställen.



Nello i sitt träns från Döbert.


Förberett inlägg om utrustning

Hej!
Nu har jag landat i Lund och sitter och väntar på att mitt ris ska koka klart. När jag satt på tåget idag använde jag tiden till att förbereda en del inlägg om min utrustning, det första kommer upp senare i kväll så håll utkik.

So long!

Snygg häst, mongo matte ;)

Tisdag 29 mars

Tjeeena!
Idag är det riktigt trist väder ute, blåser och är mulet. Och inte nog med det så måste jag nu sätta mig och plugga. Usch på det!

Idag har jag varit uppe och släppt ut alla hästarna, mockat och fixat i stallet här hemma. Körde sedan ut en runda till Nello med hans mat. Mamma åker ut en runda ikväll och baddar hans sår och ger honom hippotrim. Jag passade också på att titta på när Nellos helsysters dotter longerades. Hon rörde sig riktigt fint och verkade ha väldigt välbalanserad galopp, blir nog en fin häst det där precis som sin morbror ;)

Hemma från vet.check och stallet

Hej!
Hemma efter att ha varit hos veterinären med Nello för att skära (!) bort två inkar som han haft under magen, fixat tänderna och kollat igenom honom. Han var fräsch och fin på böjprov och Barbro var förvånad över att han såg så fin ut trots att han tävlade igår. 

Inkrna åkte bort och blodkärlen brändes ihop, usch! Men nu är de förhoppningsvis borta. Eftersom han nu kommer att få äta hippotrim i några dagar får han också en välförtjänt vila.

Idag har jag också hunnit med att mocka Mykenes hage efter vintern, 8 fulla kärror senare och det är ändå inte helt klart. Det blev också ett pass på ridbanan i förmiddags med Lilleman som var superfin, vilket var väldigt roligt eftersom han var rätt jobbig i fredags när jag red. 


Många människor med hästanknytning fattas oss

Ja, som alla säkert vet har föregående helg varit riktigt mörk för hästsverige med många dödsbud.

Senast på listan ligger en av Sveriges absolut bästa hästkarlar, Göran Lindstrand.
Göran var en otrolig hästmänniska och en fantastisk tränare och kommer att saknas av många. Min mamma hade förmånen att få lära sig att tömköra av gurun Göran och vilken nytta vi har haft av det! Många kommer säkerligen också att minnas Göran själv tillsammans med Uttini på Flyinge, eller för den delen Göran med alla de otaliga hästar som han fått fram det bästa av under alla sina år som tränare.
Precis som Robin Z fick bli staty när han gick bort, borde även Göran hedras på något speciellt sätt på Flyinge där han jobbade i 50 år. Jag är helt övertygad om att han kommer att få en speciell plats. 

Som alla säkert redan vet så gick även Jan Svanlund bort under helgen, många har klagat på hans kommentarer i tv-rutan som inte alltid varit helt korrekta men ack så underhållande. Jag tycker dock att man ska hedra Jan för allt det han gjorde för att hästsporten skulle synas och få mer plats i tv-tablån. Utan honom hade vi kanske inte haft världscupen på tv var och varannan helg.
Det kändes verkligen konstigt att höra Lotta Björe med en annan kommentator under WC-hoppningarna igår och jag insåg då att jag kommer att sakna Jans kommentarer mer än vad jag kanske kunde tänka mig.

Vill även nämna Peder Hultberg som har lett Varbergs lag i ponnyallsvenskan till många framgångar.

Göran och Uttini på Flyinge
Foto: Margareta Bourelius

R.I.P.

Måndag 28 mars

God morgon!
Vaken igen efter en riktigt välförtjänt sovmorgon. I lördags var jag som jag skrev tidigare på en stor helt otrolig examensfest vilket givetvis resulterade i några timmar mindre sömn mellan lördag och söndag.
Idag står utsläpp och fix i stallet på schemat innan Nello ska åka till veterinären för en check. Det känns skönt at kolla upp honom nu när han är såpass mycket igång. Han har svarat så fint på träningen och ser så fräsch ut så det ska nog inte vara några problem :)

Bjuder på en bild till från gårdagen, täcket lite på sned, men annars fin.


Tävling Åsbo PK

Idag var det alltså dags för Nellos tävlingsdebut på dressyrbanan med Ansi.

Efter att ha galopperat i släpet på parkeringen och trampat av sig ett transportskydd, sparkat sig och varit allmänt stökig (allt I släpet). Skötte han sig super på framridningen. Han lyssnade fint på Ansi och var väldigt spänstig och fin.
På banan blev han lite spänd för domarna, inte helt oväntat eftersom det var hans första dressyrstart.
Han utförde dock programmet på ett bra sätt med enbart 6:or och 7:or i protokollet. Eftersom han var lite spänd satte inte Ansi samma tryck som hon brukar utan red ett "säkert" program som slutade på dryga 65 % och första utanför placering (0.3 % till 5:an)! Snacka om bra jobbat. Dömde gjorde Gunilla Svensson som överlag låg ganska lågt.

En supernöjd matte som ser fram mot nästa dressyrstart! 


En bild från dagen, fina hästen :)
Knopparna ser snygga ut sådär lite från undersidan ;)



Äntligen hemma

Nu har jag kommit hem efter en helt fantastisk lördag och en söndag som avslutades på bästa sätt.
Återkommer om en stund med mer ingående beskrivning!

Tips

Jag kunde givetvis inte hålla mig utan förberedde detta tidsinställda inlägg för att det ska hända något häsr under dagen.

Jag tänkte komma med ett tips som kanske bäst passar er som tävlar dressyr. Ofta vill man ju ha exempelvis nosgrimman lite "glansigare" på tävling. Detta kan enkelt ordnas med Instant Shine från Ariat. En smidig svamp som sitter fast i locket på burken som man bara drar av nosgrimman med. Mycket bättre än hårspray



Lördag 26 mars

Hej!
Idag är det verkligen strålande solsken ute, riktigt fint väder. Dessvärre hinner jag inte med några hästar idag eftersom jag ska åka på stor examensfest på andra sidan Skåne.
Jag har putsat träns och packat grejer nu på morgonen så att allt är klart för tävlingen. Det kommer dock att kännas jätte konstigt att inte ha möjlighet att hålla på och pilla hela dagen med alla grejer, men eftersom allt redan är i toppskick utom möjligen sadeln och bettet som jag får fixa i morgon, så känns det rätt OK i alla fall.
Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig i ordning för 2 h buss/tågresa, ingen mer uppdatering idag så jag återkommer i morgon kväll efter tävlingen. Håll gärna en tumme eller två ;)
So long!

Dagen

Så. Nu har jag duschat och ätit och satt mig i soffan med en bit choklad, datorn och nya Ridsport = nice!
Dagen började som sagt med att jag släppte ut hästarna hemma, gjorde mat och vägde upp hösilage. När allt var klart satte jag mig i bilen och körde ut till Nello. När jag kom ut hjälpte jag Ansi att halma alla boxarna i stallet (17 st), vilket var jobbigare än man kan tro. Min högerarm och axel är döda nu :)
Efter lite sopning blev det dags att rida första hästen, ett otroligt fint sto som håller på att sättas igång. Efter ridningen blev det lite longering av en unghäst och hjälp från marken med en annan innan vi gick in för att äta våfflor. Det satt riktigt bra efter lite hårt arbete.
När vi hade ätit blev det en unghäst till som skulle hängas på innan jag gjorde i ordning en häst och duschade en annan. Sedan var det prinsens tur som faktiskt fick bli knoppad inför tävlingen på söndag.
Nu kan man ju undra varför jag knoppade idag och svaret på det är att sist han var iväg och hade knoppar blev han otroligt irriterad på något (vi vet fortfarande inte vad) så det kändes bra att eliminera knopparna. Han skötte sig bra, men blev lite irriterad vid ett tillfälle, så det känns bra att ha gjort det. Efter ridningen fick Nello ett bad vilket var sådär uppskattat av honom, men fin blev han :)
Avslutade med lite putsning innan jag åkte tillbaka till stallet hemma och red Lilleman. Kom hem kl 20.15 och är väldigt nöjd med dagen. Nu blir det snart sängen och i morgon är det dags för examensfest de lux.

Äntligen hemma

Hej!

Jag kom precis hem efter en helt fullspäckad dag med hästar, hästar och åter hästar.
12 h häst är nästan maximalt antal utnyttjade timmar. En liten paus med otroligt goda våfflor hanns det med mellan hästarna, annars fullt ös.
Ska gå och byta om och sedan äta lite mat, återkommer senare med en bättre redogörelse av dagen :)


Bett

Bett

Har ni någon gång haft en häst som är svår i munnen så vet ni hur svårt det kan vara att hitta ett bett som fungerar bra. Jag har alltid varit av åsikten att man bör rida med så milt bett som möjligt och alltid dressyr på ett ”vanligt”.

Vi har/har haft bett från Sprenger på alla våra hästar och alla har älskat dem. När jag sålde min D-ponny skickade vi tom med hans Sprengerbett och så vitt jag vet följde det med även till nästa ägare. :)

Det som är speciellt med Sprenger-betten är att de är gjorda i en speciell metall som heter Aurigan. Detta är någon form av legering (blandning av fler metaller) som hästarna tycker smakar gott = ökar tuggandet på bettet.

Den serie som vi har nu heter Dynamic RS och är speciellt utformade för att ligga bra i hästens mun. Mittendelen är även (som på flera andra modeller) vriden i 45 grader för att öka komforten för hästen.

Så har du problem med att hästen inte tuggar, inte tar stöd, biter sig fast mm. – prova ett bett från Sprenger. På flera håll finns även sk testcenter där man kan prova bett för en mindre summa (du betalar bettet och får prova det i någon vecka, funkar det sedan inte får du tillbaka pengarna minus en viss avgift). Superbra!


Fredag 25 mars

God morgon!
Äntligen fredag och äntligen en dag full av hästar.
Idag ska jag pressa in så mycket hästar som det bara går på det vakna dygnets timmar. Planeringen ser ut att kunna fungera på den punkten eftersom jag ska hjälpa till ute hos Nello under dagen (efter att jag har släppt ut hästarna här hemma) och sedan åka tillbaka till stallet för att hjälpa mamma med Lilleman.
Det verkar alltså bli en väldigt hästfylld dag - tumme upp!

Torsdag 24 mars

God morgon!

Ny dag och nya tag. Jag sitter och tittar på "Gomorron Sverige" och äter frukost. Blev precis påmind om en film jag såg häromdagen och som jag vill tipsa om.

"Never Let Me Go" heter den och handlar om tre barn/ungdomar som växer upp med enda anledning att bli organdonatorer åt andra människor. En otroligt sorglig men bra film som precis fick fyra klappror på SVT.
Om man känner för att gråta en skvätt är den super ;)


Idag blir det en hästfattig dag som till största del ska spenderas på KC (KemiCentrum) här i Lund.
I morgon blir det desto mer hästar då jag ska hjälpa till ute hos Nello :)
So long!

Onsdag 23 mars

Ursäkta min URUSLA uppdatering idag, men dagen har gått i ett.

Nello fick gå en runda ute och se något annat, han var pigg och glad och skötte sig trots att det blåste halv storm. Det blev både trav och en liten galopp, ett besök ute i leråkern för att en hel flock rådjur skuttade iväg och massor av skritt på hårt underlag - superbra för leder och senor!

Nu är det dags att sova och tagga för projektarbete i morgon!
So long!


Träningen

Träningen i kväll gick bra, Nello skötte sig super.
Det blev jobb med att få igång bakbenen lite mer i galoppen och att inte "nöja" sig med att han går stabilt och snällt, utan att pressa på lite mer på träning. 

I skänkelvikningarna ska han vara lite rakare så att han kan komma upp ännu lite till med "fronten".

I morgon hoppas vi på ytterligare en vårdag så att vi får en skön uteritt i solen :)

Så här såg det ut i en av de gamla trädgårdarna i Lund idag när jag gick till tåget, underbart med lite andra färger istället för nyanser av brunt/beige/grått.

Fodertillskott - vad vi använder

Det finns en uppsjö av olika fodertillskott som man kan ge sina hästar. Just nu känns det som att våra hästar får väldigt mycket extra, men förutom ett vanligt mineralfoder är det andra på rekommendation från veterinär. Jag är egentligen emot att ge en massa extra och speciellt sådant som man egentligen inte vet vad det är bra för och varför man ger det. Jag frågar alltid veterinär vid besök hur hon tycker att hästarna ser ut och om hon tycker att vi ska ändra något i foderstaten. Annars är det bästa att fodra med ögat, har du en häst som är glad och livfull med blank päls och gott hull får den antagligen det mesta den behöver.


 

KRAFFT Miner Blå – Lilleman och Mykene äter KRAFFTS mineraler, ca 1 dl/dag.

Loppfrö – Under perioder då det är blött i hagarna (stor risk för att de får i sig sand och jord som kan leda till kolik ) får alla hästar som är hemma (Lilleman och Mykene just nu) 1 dl om dagen. Vi hade tidigare stora problem med sandkolik hos Mykene som varit inne på djursjukhuset flera gånger (många år sedan nu), men peppar, peppar inte sedan vi började med loppfrö.

B-vitaminer – Vid pälsfällning och pälssättning fodrar vi extra med B-vitaminer för att hjälpa till då de annars kan bli lite matta och trötta vid denna tid på året.

Steel Joint – Nello äter Steel Joint som är ett mineralfoder (han äter alltså inga KRAFFT Miner) . Detta tipsade vår veterinär om då han växte mycket och hon menade att detta var ett av de bästa för hästar som växt mycket.



Equistro Kerabol – Nello kommer också snart att börja äta detta tillskott från Equistro för sina hovar. Han har lite dålig kvalitet på hornet som dessutom inte växer riktigt så fort som man önskar,  fick även detta tips från veterinären som menade att det kunde vara bra att prova och se vad som händer.


Tisdag 22 mars

VÅR!
Idag är det verkligen vår ute, solen skiner och temperaturen kryper uppåt.
Ja är fortfarande nere i Lund, ska plugga nu under förmiddagen och sedan åka hem.
Hästarna ska in och sedan ska Nello åka till Sandra Sterntorp och träna. Kommer att bli riktigt spännande.
Återkommer under dagen med ett inlägg om fodertillskott och i kväll med en rapport om hur träningn gick :)
So long!

Veckoplanering för Nello

Denna veckan blir lite speciell eftersom Nello ska tävla på söndag tillsammans med Ansi. Veckan kommer nog att se ut ungefär som följande:
Måndag - Jobb hemma.
Tisdag - Träning hos Stertorp Dressage
Onsdag - Lite lätt jobb för att få bort eventuell träningsverk från dagen innan.
Torsdag - Vila.
Fredag - Jobba hemma.
Lördag- Lite lätt genomridning inför söndag.
Söndag - Tävling.

Måndag 21 februari

God morgon!
Ny vecka igen och idag är det faktiskt vårdagjämning. Nu är dagen lika lång som natten och blir bara längre. Jag är en person som är väldigt beroende av ljus och älskar våren, lite sol och något högre temperatur så är jag i mitt esse ;)
Lund all day idag, måste åka och köpa en klänning att ha på mig på lördag då det är stor examensfest på g.
Idag hoppas jag på att få en sms-avi på en julklapp som inte kommit förrän nu. Det är till hästarna så det kommer kanske en bild under veckan.
So long!

Det vi fodrar med

Fodret är en väldigt viktig del för att kunna ge hästen en maximal möjlighet att prestera bra. Lika viktigt som det är att öka fodret när prestationskraven ökar är det också att minska i perioder av vila. Eftersom inlägget med fodertillskott blev lite långt kommer det under morgondagen istället.

Våra hästar äter i princip samma sak året om med några smärre justeringar. Exempelvis äter Mykene (ponnyn) mer hösilage på vintern än sommaren osv.

Tänkte här presentera vad vi fodrar våra hästar med.

Betfor – alla tre äter betfor både morgon ock kväll. Det är bra för magen och gör att de får i sig lite extra vatten.

Lusern – alla tre äter också lusern. Det finns olika typer av lusern, både pelleterad och hackad. Jag föredrar den hackade då det tar lite längre tid för dem att äta och gör att de får mer av tuggbehovet tillgodosett. Vi blöter alltid lusernen lite grann då vissa säger att det kan finnas en risk för foderstrupsförstoppning om man inte gör det. Jag vet inte till hur stor del detta påstående är sant, det står inget på KRAFFTs hemsida om detta.

Vi fodrar med lusern då vårt hösilage legat lite lågt på denna punkt.

KRAFFT Groov 125 – Nello äter 3 kg Groov om dagen. Detta är ett foder som är bra för unghästar då det precis som lusernen innehåller lite mer protein. När Lilleman är igång ordentligt får även han lite groov.

Havre – Nello får ca 0,5 kg havre om dagen då han behöver lite extra energi nu när han går så pass mycket.

Korn – Lilleman får ca 0,5 kg korn då han har en tendens till att bli lite smal. Vi har precis börjat ge honom korn så vi får köra en utvärdering av resultatet om en månad eller så.

Müsli – Nello får också ca 0,75 kg Müsli från Iform. Detta får han mest för att alla hästarna hos Ansi får eftermiddagsmat. Dessutom tycker han att det är väldigt gott och äter hellre det än äpplen.

Morötter – Alla får rejält med morötter varje dag. Detta är bra för magen och dessutom tycker de att det är supergott.


Söndag 20 mars

God morgon!
Har redan varit i stallet och släppt ut, blandat mat och mockat. Skönt att ha det klart.
Nu ska jag äta en sen frukost och sedan åka tillbaka för att rida.
Jag fick en förfrågan om jag inte kan skriva ett inlägg om alla de tidigare hästarna vi har haft och det kommer :)
Dagens fundering rör fodertillskott och det kommer att dyka upp ett inlägg om detta under dagen.
So long!
Nello som fyraåring med snygg svansföring ;)

Lördag 19 mars

Hej!
Ursäkta för min urusla uppdatering i dag, det har varit full rulle hela dagen.
Gick upp 07.00 för att åka ut till Nello och rida honom innan veterinären skulle komma kl 09.00. Det blev en dryg halvtimmes skritt på hårt underlag, solen sken, men kallt var det.
När vi kom tillbaka blev det en rejäl rykt och pyssel med prinsen som sedan fick gå in i boxen i väntan på veterinären. Kl 10 dök vet. upp, försenad eftersom ett sto hade fölat (allt hade gått bra, skönt!).
Hon tittade kände igenom Nello och tyckte att han var superfin i benen, vilket är skönt eftersom han är i full träning nu. Efter att ha fått svar på hela långa listan med frågor åkte vi hem för att äta en något sen frukost (bestående av nybakade frukostbullar - MUMS!).
I eftermiddags blev det stallet här hemma och jag fick mig en tur på Mykene, hon var väldigt stark, men blev fin emellanåt.
Nu har jag landat i soffan och tittar lite på tv, är väldigt trött så det blir en tidig sorti till sängen för min del i kväll.
Lovar bättre uppdatering i morgon :)

Fredag 18 mars

Idag vaknar man upp till en vit värld, snö igen var inget man önskade sig.
Jag ska alldeles strax åka upp till stallet för att släppa ut hästarna. Jag hoppas att det kommer att gå att rida lite så att Lilleman kan få röra lite på sig.
Efter stallet här hemma blir det stallet hos Nello med lite ridning på schemat :)

Snö igen?

Ja, nu snöar det i Skåne igen. Suck! Trodde verkligen att det skulle bli vår nu, men icke.
Idag blev det bara en snabb tur till stallet nu på kvällen för att byta täcken och borsta av hästarna.
I morgon ska jag jobba lite i stallet ute hos Nello och få rida lite andra hästar, vilket ska bli kul :)
Hur mycket längtar man inte efter detta just nu?

Löshoppning av unghästar?

Som många vet har debatten om hur vi löshoppar unghästar på treårstesten diskuterats relativt mycket under de senaste åren. Debatten tog ny fart under bruksprovet för några veckor sedan där många av hingstarna fick dåliga erfarenheter där det i vissa fall slutade med regelrätta krascher. Givetvis blev hästarna ifråga avvaktande och försiktiga och fick då omdömet "Svårpåverkbar" av AVN.
Många förespråkar den sk "tyska" modellen med fler hjälphinder ur sväng för att öka chansen för ett optimalt språng på bedömningshindret. Detta tycker jag verkar vara en utmärkt idé då man med flera hjälpstuds nästan kan eliminera problemet med att ett stort eller kort språng på det enda hjälphinder vi har idag resulterar i antingen ett kort eller flackt språng över bedömningshindret.
I Tyskland finns också fasta funktionärer som utför löshoppningen, dessa är då utbildade för att kunna ge hästen optimal hjälp. Super tycker jag.
Mer Tysklands-tänk åt Sverige! :)

Torsdag 17 mars

God morgon!
Lite sovmorgon idag som strax ska följas av projektarbete i skolan.
Så fort vi är klara fram åt eftermiddagen ska jag bege mig hem till Ängelholm. Jag vet dock inte vad klockan kommer att vara så jag vet inte heller hur mycket hästar det hinner bli. I morgon däremot kommer det att bli en heldag i stallen både hemma och hos Nello :)

Löshoppning av unghästarna

Idag har jag varit ute hos Nello och hjälpt till att löshoppa unghästarna som är på inridning inför treårstestet i maj. Alla var duktiga och det är rätt häftigt att se hur fort de fattar. Idag löshoppade vi en i princip ohanterad 3-åring som aldrig sett några bommar. Efter att ha blivit ledd över bomhögarna och sedan travat över ett par gånger lös kunde hon tom hoppa två små kryss. Duktig pålle.
Här kommer en liten filmsnutt på två av de andra bebisarna. Jag hade tänkt att bädda in den men blogg.se vill inte samarbeta. Postar en länk istället.
YouTube
Spana in bakbenen på den första som vänder igenom väldigt fint. Det blir säkert en riktigt bra hopphäst av henne :)

Hingstvisning på Tullstorp

I helgen är det dags för Tullstorp Dressage Stables årliga hingstvisning. Vi har varit där en gång tidigare och det var väldigt trevligt arrangerat. Det bjöds på korv med bröd efter visningen och alla stallarna var öppna så att man kunde gå runt och kika. I år hoppas jag verkligen att vi hinner åka då det inte blev så mycket nere på bruksprovet som jag hade önskat.
Framförallt är hingststallet väldigt fint och rundbyggt så att alla hästarna står och kan titta ut mot mitten av stallet där uppbindningsplatser finns, sedan skulle man ju inte tacka nej till ridhuset heller. Otroligt ljust och fint och givetvis med toppenunderlag. Jag kommer ihåg att jag var helt fascinerad när vi var där och man kunde se med blotta ögat hur underlaget sviktade under hästarnas hovar.
Hingststallet på Tullstorp:
Det finns ju också en och annan goding som man skulle kunna tänka sig att ta med hem ;)
Ampere:
Bellagio:
Flash Dancer I.M.

Mitt hjärta

Här kommer en liten bildbomb på min förra storhäst, historien om henne och vår kamp kommer senare.

Vi fick många underbara turer på vår fantastiska strand:

Vi hann också med att hopptävla en del:

Och busa i snön när tillfälle gavs:
Jag saknar henne fortfarande och är så tacksam för allt jag lärde mig under våra år tillsammans.

Onsdag 16 mars

God morgon!
Det blir en liten snabb uppdatering innan jag ska iväg för att släppa ut hästarna.
Efter ett snabbt ärende nere i stan ska jag åka ut till Nello för att pyssla med honom och hjälpa till med löshoppning av treåringar. Ska se om jag kan få till någon filmsnutt med mobilen som jag kan slänga upp här sedan :)

Dagens hästeri

Yes! Det blev 5 h häst idag, riktigt härligt.
Började med att köra upp till stallet här hemma och tog in hästarna. De börjar verkligen få vårkänslor, för oj vad taggade de är. Efter intag blev det borstning och sedan lite longering för Lillemans del. Han var pigg och glad, men jobbade på bra på slutet.
Och förresten - HUR underbart är det inte att det går att rida för fullt hemma på ridbanan? Dagens tumme upp på det.
Efter stallet här hemma bar det av iväg ut till Nello, han fick lufta sig utan täcke riktigt länge och fick en ordentlig rykt innan Ansi red. Han var stundtals RIKTIGT fin, han har helt fantastisk gest när han bara orkar, men har också kommit på att han kan galoppera på stället och gör hellre det än att trava emellanåt. Men tänk när han orkar med sig själv, vilken häst det kommer att bli :)

Vem är jag?

Jag är en 23-årig tjej från Ängelholm i nordvästra Skåne som alltid har varit hästintresserad och haft sådan otrolig tur att även min mamma och syster håller på med hästar.
Jag började rida på ridskola när jag var fem och fick min första ponny när jag var nio. Sedan dess har det alltid funnits en "egen" häst i stallet. En lyx som jag är ofantligt tacksam över.
Under gymnasietiden gick jag på NV programmet med inriktning Miljö, men läste även till kurser så att jag fick samma behörighet som NV-NV. Studenten tog jag 2006 och på hösten började jag plugga i Lund.
Efter att ha haft ett studieuppehåll förra året är jag nu tillbaka på min utbildning till civilingenjör i kemiteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH). Jag försöker nu så gott det går att kombinera studierna i Lund med så mycket hästar som möjligt!

Underbart väder idag

Solen skiner och fåglarna kvittrar, kan inramningen bli bättre för en eftermiddag och kväll full med hästar?
Nej, tror inte det :)

Rolig bildsekvens på hunden och katten

Igår när jag publicerde inlägget om de övriga djuren i vår familj hittade jag en riktigt rolig bildserie på Ticket och Tussen som kommer här:
Haha.. spana speciellt in katten på bild 4 och hundens öra på bild 5 :)

Tisdag 15 mars

God morgon!
Här är läget bara bra, efter en mycket trevlig filmkväll igår med The Fighter (säger bara wow Christian Bale, vilken insats) och lite sovmorgon är det nu dags att sätta igång med plugget.
Jag kommer att jobba fram till strax innan tolv för att sedan sätta mig på tåget och åka hem. JIPPIE!
Hästarna ska in och sedan ska Lilleman få jobba lite i pessoan. Därefter ska jag bege mig ut till Nello och ta hand om honom. Ansi ska rida idag och det ska bli så kul att se :)
För er som vill se en video från februari - klicka på länken nedan:
Nello

Quinellos uppfödare

Quinello är uppfödd av Olle Olsson i Tvååker och också köpt av honom (via ASA Dressage Stable).
Olle har otroligt fina hästar där nästan alla ston har fått (beroende på ålder såklart) Elit.
Hästarna kan nästan alltid både röra sig och hoppa, det verkar nästan inte spela någon roll vad han väljer för hingstar ;)
Vi har varit hemma hos Olle och tittat på fölvisning 2009, tror att alla fölen som visades blev klass I.
En av alla otroligt fina fölisar, just denna e. Ludwigs Champion med en syster som vunnit Hornsundspokalen, blir nog en riktig höjdare :) mamman är dessutom syster med Nellos mamma.

De övriga djuren i familjen

Yes. Som i de flesta "hästfamiljer" finns det fler fyrbenta vänner än de som äter hö och står i stall. I vår familj finns det tre stycken, varav en är ganska stor:
Ticket - (Giant Connection Ticket to Ride) vår riesenschnauzer, 3,5 år gammal. Stor, svart och lite klumpig ;)
Laban - katt, grå och stor. Lillebror till Lillefot. Vet ingen katt som kan spinna så högt och byta humör så fort.
Lillefot - katt, svart/brunspräcklig. Storasyster till Laban (samma mamma). Vi tog hand om hela "Tussens" kull när de hittades i stallet. Vi bestämde oss för att behålla en och det blev Lillefot, som vi trodde var en hankatt tills det blev dags för kattungar :) en otroligt intelligent katt till skillnad från sin bror. Tussen som kattunge:
Alla husdjuren där hemma kommer väldigt bra överens, är det samma hemma hos er som har både hund och katt?

Svar från Agria angående transport i nylongrimma

Nu har svaret på mailet som jag skickade till Agria Djurförsäkringar kommit.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg om grimmor finns det två olika "läger" när det gäller vad man ska transportera hästen i. Vissa (inkluderar mig) transporterar alltid i lädergrimma och andra i nylon. Som jag skrev i inlägget var jag osäker på vad försäkringsbolagen säger i frågan då jag hört vissa personer säga att de kan ha restriktioner i försäkringen om man transporterar i nylongrimma (alltså att det skulle kunna vara problem att få någon ersättning om något skulle hända om hästen hade en nylongrimma på sig).
som synes har Agria inga sådana regler:


Hej Johanna,

Vi har inga särskilda bestämmelser som säger att du inte får transportera hästen i nylongrimma, det står det heller ingenting om i djurskyddslagen som vi hänvisar till i villkoren under Allmänna bestämmelser där det står:

T.5.2 Säkerhetsföreskrifter

Du är skyldig att iaktta följande föreskrifter för att förebygga

eller begränsa skada på djur:

a) Du måste behandla djuret väl och skydda det mot onödigt

lidande och sjukdom. Du ska också se till att det får

tillräckligt med foder och vatten samt daglig tillsyn.

b) Du måste följa djurskyddslagen och andra lagar,

förordningar och föreskrifter som har till syfte att förebygga

sjukdomar och skador på djur. Du måste också följa beslut

och förelägganden av veterinär eller myndighet.


Nello i sin lädergrimma från OS.

Måndag 14 mars

God morgon!
Dagen kommer tyvärr att bli otroligt fattig på hästar, men förhoppningsvis blir det en tur hem i morgon så att jag kan tanka batterierna lite.
Idag är det projektmöte på schemat och efter det blir det antagligen lite arbete i Aspen Plus (nooo...). Jag är verkligen ingen programmerare/datornörd på den nivån så jag ser inte fram mot det speciellt mycket.
Den här månaden har det blivit en hel del utgifter i form av shopping så jag är därför lite pank. Trots all shopping finns det fortfarande saker på listan som jag absolut vill ha. Högst just nu står ett nytt swarovski-pannband till Döbert-tränset. Eftersom jag bara har svarta och tränset är brunt kan jag inte bara byta.
Helst skulle jag vilja ha ett med fyra rader, varannan vit sten och varannan guldig platta.
Bild från Skara Hästsport.
Tycker att det är väldigt fint till brunt då de vita stenarna "blingar" mer samtidigt som det guldiga egentligen är finare till brunt.
Om inte det går att få tag i får det nog bli ett med fyra rader guldiga stenar.

Avstå en final trots att man kvalat?

Efter att ha sett vissa rundor från juniorernas SM-kval igår började jag fundera över det här med att tvunget starta en final eller något som man kvalat till trots att man kanske inte är redo? Varför är det så att man tvunget "måste" starta eftersom att man kvalat. Är inte ekipaget redo är det väl bättre att ta med sig att man faktiskt gjort så fina resultat så att man är berättigad en start i SM - och vara nöjd med det? Istället för att tvunget starta och kanske ge både hästen (och sig själv för den delen) dåligt självförtroende?
I dressyr finns ju inte alls samma problem, startar du en klass som du kvalat till men inte är redo för, är det värsta som kan hända att poängen blir dåliga. Ingen skada kan drabba ekipaget som exempelvis vid en krasch i ett hinder.
En annan sak som slog mig är hur oerhört smart det är att införa stilbedömning i första kvalet i SM för ponny, verkligen ett steg i rätt riktning då stilmässigt korrekt ridning till stor del hänger ihop med att lyckas som ryttare. Jag skriver till stor del då det finns ryttare i Sveriges A-lag i hoppning som stilmässigt inte på något vis är en förebild. Kanske detta skulle tillämpas även på junior- och YR SM för att framhäva de stilryttare vi har?
Jag vill avsluta med att påpeka att det GIVETVIS finns många som rider imponerande väl för att vara så unga, men kanske borde detta premieras på ett bättre sätt?
Skulle stilbedömning i SM ge oss fler Roffe? Bild från Expressen.

puh... vilken dag, men inga hästar

Ja vilken dag. Är så mätt så att jag vet inte var jag ska ta vägen.
Dagen började (efter en skön sovmorgon) med brunch på kulturen i Lund, så himla gott det var. Bacon, scrambled eggs, amerikanska pannkakor, you name it. Det fanns verkligen hur mycket som helst att välja på - och så gott det var.
Efter maten blev det en promenad till affären för att handla... mat. Kan ju säga att jag var allt annat än hungrig, men det blev det nödvändigaste inför veckan iaf.
Efter en promenad upp till Delphi blev det soffhäng och melodifestivalen med två buddies och vid sextiden lite matlagning igen.
Nu har jag landat i nästa soffa och tittat på lite webb-tv från SM i Helsingborg.
Finaste hästen i seniorernas runda var utan tvekan Click and Cash som hoppade super trots två ned.
Nu tänkte jag kolla lite från YR- och JSM eftersom det är det närmaste jag kommer en häst idag :)
Miss you!

Söndag 13 mars

Dålig update från min sida, check!
Igår fanns det ingen tid för att blogga, det var fullt ös hela dagen som avslutades med en superfest á la 25 x 3. Mycket trevligt.
Idag vankas det brunch (bakis-brunch för vissa kanske?) någonstans här i Lund och efter det hoppas jag att jag kan följa SM live, om det fungerar.
Tittade en del på filmerna sedan gårdagen och det finns flera som man blir RIKTIGT imponerad av. Tyvärr finns det ju också de som kanske inte borde starta, men så är det väl alltid. Har man kvalat så borde man ju klara v att rida "slutspelet" också. Eller? Iband är det kanske läge att säga till sig själv:
- "Jag klarade av att kvala, men kanske ska jag vänta med att försöka kvala in till finalen tills vi (häst och ryttare) har fått mer rutin för att kunna göra det riktigt bra."
Bara en tanke.
So long!

Fredag 11 mars

Hej!
Nu är det äntligen fredag, skönt!
Det blev som sagt ingen träning igår så det blir i kväll istället.
En fullspäckad dag idag som ser ut såhär:
Morgon: Utsläpp och fix i stallet hemma, rida Lilleman och mocka.
Lunch: Hos farmor. Mums!
Eftermiddag: Frisören, finally. Det behövs verkligen.
Kväll: Träning med Nello.
Hörs senare!
Snygging, 3 år gammal :)

Fortfarande skitväder och fortfarande torsdag

Det blåser som bara den och har regnat/snöat om vartannat precis HELA dagen. Det är vid sådana tillfällen som man faktiskt undrar varför man har valt en sport som innebär att man måste vara så mycket utomhus.
Sen kommer man upp till stallet och då kommer man ihåg precis varför man lägger ner hela sin själ och all sin extra tid på hästarna - det finns ju INGET som är mer underbart :)

Det blev ingen träning med Nello idag, vi sköt upp det till i morgon, så idag blev det bara lite lösgörande arbete i låg form. Han kändes faktiskt super och följde med fint i volterna både i trav och galopp. Tumme upp på det!
Innan jag red var hovslagaren ute en liten runda och tittade på Nellos hovar, slog om en sko och fäste de övriga med ett par nya söm. Han är ju nämligen expert på att ta av sig skorna och efter sömtrycket som han fick i höstas är vi väldigt måna om att han inte tappar några skor. Snacka om service när hovis kommer ut bara för att "titta till" så att allt är bra.
Här kommer en bild från den allra första gången som jag satt på min dröm.
Vad jag pysslar med kan man ju fråga sig, men man ser hur glad jag var iaf ;)

Torsdag 10 mars

Usch och fy säger jag!
Riktigt skitväder idag, regn, snö och blåst om vartannat. Det är inte så att man vill gå ut precis.
Planen idag var att mamma och jag skulle ta Lilleman först i eftermiddag och sedan åka ut till Nello. För Nello och mig blir det träning för Ann-Sofie idag, hon red honom i går så han kommer säkert att vara helt underbar :)
Nello-Bello och jag hösten 2009.

Grimmor

Ett evigt diskussionsämne är grimmor. Ska de vara på i hagen eller inte? Ska man transportera i lädergrimma eller inte? Vad gäller egentligen enligt försäkringen?
Ja det finns många frågor som säkert alla har funderat på.
I vårt stall har alla hästar grimmor på i hagarna då de ligger utmed en relativt stor väg. Skulle någon komma lös är det givetvis lättare att fånga rymligen om en grimma finns på.
Säkerheten är ju då givetvis ett problem eftersom de skulle kunna fastna och göra sig illa. För att undvika detta har våra hästar på sig Bucas-grimmor av modellen Dublin. Denna är konstruerad så att den brister vid ett tryck på 250 kg vilket innebär att skaderisken minskar drastiskt (speciellt vid användande på stora hästar).
Vid transportering använder vi alltid lädergrimmor, men egentligen borde det gå lika bra med en Bucas.
Vad försökringsbolagen säger är jag osäker på, men jag kommer att maila Agria för att fråga vad de anser i frågan.
Stay tuned.
Bucas Dublin finns att köpa på Filippas Ridsport.

Om våra hästar

Kände att det kanske skulle vara bra med ett inlägg om våra hästar, så här kommer det:
Quinello T - halvblodsvalack född 2006 e. Quite Easy - Cortez - Urbino. Gångartsdiplom och klass I som hopphäst på treårstest med bla 9:a på HHB (huvud - hals - bål). Har varit i vår ägo sedan våren 2009 och är min absoluta drömhäst. Fantastisk utstrålning och en riktig buse som älskar att pilla med allt! Har varit ute på ett par Pay and Jump, men ick ett sömtryck efter skoning i höstas och därför inte tävlad. Kommer under våren att starta lite dressyr.
Nello i hagen vintern 2009 - 2010:

Nello Alingsås hösten 2010

Mamma och Nello våren 2011:

Ribri xx- fullblodsvalack född 2002 e. Richard of York - Ore.
Lilleman köptes av min mamma tidig på våren 2010 då hon ville ha något eget att rida på som var lite mer stabilt än en halvgalen fyraåring ;) en supersnäll kille som inte gillar att gå i skogen. Har dessutom riktigt trevliga gångarter och hoppar bra (dock lite för feg för att göra det i någon större utsträckning). När han kom till oss bad han nästan om ursäkt för sig själv, därav smeknamnet Lilleman.

Sist men (inte) minst:
Åstratorps Mykene - New Forest, sto född 1994 e. Xandino - Fridolf.
Min systers D-ponny som vi köpte av uppfödaren som oinriden femåring, för snart tolv år sedan. En underbart söt ponnydam med mycket eget humör som visar sig med jämna mellanrum. En riktig klippa i skogen men inte så glad för bussar och lastbilar. Har haft ett föl innan hon kom till oss.

Onsdag 9 mars

Hallå!
Nu är det äntligen onsdag, lill-lördag och snart helg, eller i alla fall för mig. Inga mer schemalagda aktiviteter denna vecka = hemfärd till Ängelholm i morgon.
Igår begav jag mig hemåt efter lunch för att ta in hästarna, vädret var helt super, soligt och ganska varmt (kunde både cykla och vara ute i bara tjocktröja och väst - Det ni!) så jag behövde inte åka direkt upp till stallet när jag kom hem.
Efter en snabb macka och ombyte till ridkläder cyklade jag upp, fixade lite och tog sedan in hästarna.
Eftersom dressyrsadeln var ute hos Nello och hoppsadeln hemma (smart va?) fick Lilleman longeras en stund och sedan skrittas av för hand i skogen i ca 20 minuter. På sina ställen där det var lä kändes det riktigt skönt och det luktar verkligen som att våren är på väg. Underbart!
I helgen är det stora hästevenemanget SM i hoppning i Helsingborg, men det blir nog att följa det på nätet istället för att vara på plats, får helt enkelt inte ihop det. Sedan blir det träning med Bello i morgon efter att mamma och jag har hittat på något med Littleman, vad får vi se :)
So long!
Ytterligare en bild på prinsen från Allingsås:

Städat

Hej!
Nu har jag precis städat i korren, och OMG vad det såg ut. Odiskad disk och allmänt sunkigt. Nu är det bättre iaf :)
Ikväll blir det movienight och i morgon blir det skola och arbete med projektet innan jag slänger mig på tåget för att åka hem och ta in hästarna där hemma.
På onsdag blir det utsläpp innan jag tar mig tillbaka ner till Lund.
So long.

Måndag och tillbaka i Lund

Ny vecka, nya tag? Eller?
Förra veckan blev en riktig höjdare ur hästsynpunkt. Tripp till bruksprovet x 2, det gick att TRAVA på banan hemma igår, Nello utvecklas som bara den trots en lite för stor dos av vårkänslor igår och SOLEN har varit framme och är så fortfarande. Nu kanske det äntligen blir vår, inte en dag för tidigt.
Veckan börjar med plugg och avslutas med fest och in emellan ska det tryckas in så mycket hästar som det bara går.
Nu är det dock dags att cykla iväg till projektmötet.
På återseende!
Ser rätt lovande ut va? DMI fixar rapporten.

Och de godkända är...

Nu trillar de godkända hingstarna från årets bruksprov in:
Direktkvalade: Hot Shot TP, Chin Top, Cabachon, Diamant de Revel, Canterbury, Insterburg, Shooting Star och Ampere.
Prestation: Wellington.
5-åringar: Corporal VDL.
4-åringar: Sohn der Sonne, Centaurus och Clever Hill Q.
De understrukna blev bruksprovsvinnare i hoppning respektive dressyr.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg godkändes också två treåringar där Floricello blev bäst av de två.
Clever Hill Q - bruksprovsvinnare i dressyr. Foto: Marielle Andersson Gueye. Bild från Equipe.

Hemma efter en lång dag i stallet

Hej!
Jag kom precis hem från stallet, har varit iväg från cirka tolv så det blev ju några timmar.
Började med att fixa stallet hemma och putsa lädergrimman och oljat in det nya tränset som jag inte kunde låta bli att köpa igår på Flyinge. Det blev ett brunt Döbert med vitt foder, rundsytt så klart :)
Sedan blev det en snabb runda hemma med lite mat och sedan tillbaka upp för att rida ut en runda.
Efter avslutat pass i stallet hemma bar det iväg ut till Nello för att fodra stallet där ute och rida lite markarbete.
Efter att ha jobbat i hoppsadeln och ridit klockan samt hämtat upp två räcken på kortsidorna skrittade mamma av medan jag plockade bort bommar och stöd.
Nu har jag som sagt landat hemma i soffan och väntar på att få se vilka av hingstarna som blev godkända i Flyinge.
Bild lånad från www.equesonline.net

Tillbaka efter två dagar i Flyinge

Som runriken lyder blev det inte en utan TVÅ dagar i Flyinge för mig. Kan inte annat än att vara nöjd med det.
Har nu alltså sett alla dressyr- hopphingstar som är vidare till fas II och samtliga treåringar. Generellt känns det som att kvaliteten är sämre än tidigare år trots färre anmälningar (jag hade hoppats på att färre anmälningar skulle leda till en högre standard på de visade hingstarna, men nej).
Den stjärna som lyste klarast var Floricello (treåring e. Florencio I) från Waldhof. En fantastisk häst med väldigt uttrycksfulla gångarter och hög ridbarhet. Han kommer nog att få många ston och blev också godkänd tillsammans med Sandro Gold (e. Sandro Boy) som jag bara sett riden och inte löshoppad, men som fick väldigt fint omdöme där.
Två godkända treåringar alltså.
Idag står testryttarna på schemat, men eftersom proven i år går i Crafoordhallen (=väldigt få sittplatser) blir det ingen tur ner i dag.
I kväll presenteras de som klarat sig genom nålsögat och vilka som blir bruksprovsvinnare i respektive gren. Spännande!
Floricello e. Florencio I - Dormello
Floricello - godkänd. Foto: Marielle Andersson Gueye, bilden lånad från Equipe.

WC-hoppningen från Scandinavium på Eurosport

Sitter just nu och tittar på världscupen från Göteborg. Jag har redan sett hela klassen på svtplay, men mamma ville se Angelica (som vi precis missade på tv i söndags) så jag sitter med.
Douglas har precis varit felfri på Talina som vann EM för young riders i somras och är ett av de allra största framtidsnamnen inom svensk hoppsport. För tillfället ser det ju väldigt lovande ut med många unga ryttare som presterar otroligt bra i de stora klasserna.
Alexander Zetterman gjorde ju en fantastisk fin GP-hoppning med High Yummy som är en helt underbar häst med en kapacitet utöver det vanliga. Vilket framtidshopp för OS i London 2012. Och givetvis Angelica Augustsson som blott 23 år gammal går in i sin världscupdebut OCH VINNER! Snacka om prestation!
Bilden lånad av Svenska Dagbladet. Klicka på länken för att läsa artikeln.

Bruksprovet here I come!

YES!
Det blir en tur ner till Flyinge och bruksprovet i morgon.
Hoppas på att det finns en och annan snygging att titta på.
Finast på bilderna är Askös Clever Hill Q men det ska också bli roligt att se Common Sense som blev godkänd som treåring men inte som fyraåring förra året.
Bjuder på en bild på Nello från Alingsås i augusti.

Onsdag 2 mars

Hallå!
Jag hänger fortfarande i Lund och har precis skickat iväg en del till ett projekt som vi håller på med just nu. Skulle behöva ta ett tag med dammsugaren innan jag drar mig mot Ängelholm för denna veckan. När man har varit i Lund såhär under ett par dagar och inte fått någon närmare hästkontakt än en snabb blick på hästarna på LCRF (på väg till skolan) så är man SÅ sugen på att komma hem och bara mysa med hästarna där hemma.
I helgen bär det förhoppningsvis iväg ner till Flyinge för att titta på bruksprovet som är en av hästårets absoluta höjdpunkter om jag får välja. Inte lika många hingstar med som det brukar, men förhoppningsvis hög kvalitet på de som deltager. Resultat och webb-tv från och med idag finns på Equipes hemsida.


ASVH

Tisdag 1 mars

Hej!
Jag håller på att bli helt galen på det här med bloggdesign, jag fattar absolut INGENTING.
Hur kan det vara så svårt att lägga in en stilmall som fungerar? Tydligen väldigt svårt.
Känner att motivationen att starta en blogg delvis ligger i att den är fräsch och lättåtkomlig, men det ligger väl i framtiden. Jag får helt enkelt fortsätta att försöka.
Dagen innehåller inga hästar utan bara plugg och skrivande och förhoppningsvis en trevlig kväll.

RSS 2.0